2008. május 25., vasárnap

A Konqueror lehetőségei

Azért szeretem a Konquerort, mert egyrészt könnyű leírni a nevét ;-), másrészt elég sokat ki lehet belőle hozni, ha akarja az ember. Egy frissen telepített linux alatt, főleg ha KDE felületű, akkor megtalálhatod a K-t is. (Csak rövidítek egy kicsit) Akkor nézzük tömören, hogy mit is lehet kezdeni ezzel a jó kis progival.

  • Használhatod webböngészőnek, mert lehet hogy nem annak néz ki, de gyönyörűen lehet vele bogarászni a weben. Bár nem olyan sokan használják, mert talán szinte mindenki rókázik :-) vagy operát használ. Te nyugodtan próbáld ki. Van olyan mint az Internet Explorer, főleg ha a régebbi verzióhoz hasonlítjuk, sőt... Támogatja az elterjedtebb internetes szabványokat, böngészhetsz biztonságos kapcsolaton keresztül is.


  • Használhatod, fájlok és mappák kezeléséhez is. Egy kicsit Total Commander funkciókkal bír, de azért nem az mégsem. És ezért fizetned sem kell! Ha jobban belegondolok, akkor a win alatti Intézőhöz hasonlít a legjobban. Szóval tudsz vele fájlokat és mappákat mozgatni, ezeket átnevezni, törölni vagy éppen létrehozni. Váltogathatsz vele az egyes könyvtárak között is. Itt is működik a többszörös kijelölés, ami sok estben nagyon megkönnyíti a munkánkat. Ha pl. egy új mappára van szükséged, akkor csak jobb egér katt egy üres helyre, és válaszd ki az új mappa létrehozása parancsot. Működik a fogd és vidd módszer, tehát húzgálhatod a mappákat és fájlokat egyik helyről a másikra.




  • Használhatod univerzális képnézegetőként is.


Csak három dolgot írtam fel, és azt is csak röviden. Mégis egy programmal mennyi mindent el lehet intézni. Már csak váltani kellene,igaz?

A konqueror honlapja: http://www.konqueror.org/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése