2008. augusztus 9., szombat

Linux alatt elérhető bittorrent kliensek listája

A BitTorrent kliens egy olyan alkalmazás, ami képes kezelni a torrent le- és feltöltéseket a torrent protokollon keresztül. Lássuk a listát, röviden a jellemzőkkel.

Vuze ( Régebbi nevén Azureus)

Az Azureus képes több torrentet egyszerren kezelni, letöltési prioritást beállítani, elindítani és megállítani a seedelést (feltöltést), és azonnali információval szolgáni egy kiválasztott torrentről.
Összességében egy nagy tudású, és java alapú kliens. (Még a vuze beta verziós, tehát vannak benne bugok)

Vuze telepítése

sudo apt-get install azureus

Vuze honlapja: http://www.vuze.com/app

Ktorrent

A Ktorrent egy kde alatt (is) működő torrent kliens. Jellemzői között van a sebesség korlátozás, a beépített kereső, UDP tracker támogatás, video és audio fájlok előnézete, integráció a kde panelbe így lehetővé téve a háttérben való letöltést. (Ezen kívül van benne titkosítás, és peer guardian funkció is)


Ktorrent telepítése

sudo apt-get install ktorrent-kde4

QTorrent

Grafikus bittorrent kliens, QT-t használva. A felhasznló beállíthatja úgy, hogy ne vegye igénybe a teljes sávszélességet.

Qtorrent telepítése

sudo apt-get install qtotternt

Transmission

A transmission egy rendkívül könnyen kezelhető, és áttekinthető kezelőfelülettel rendelkező kliens. A transmission egyfajta középút a mindent tudó kliensek között. Most ez az alapértelmezett torrent kliens hardy alatt.

Frostwire

Ez is egy p2p fájlmegosztó program a Gnutella és a bittorrent protokol részére. A Frostwire javaban íródott, és elég erős hasonlóságot mutat a másik népszerű klienssel a Lime Wire-el. A Frost Wire egy szabad szoftver, mert GPL licenc alatt adták ki.

Telepítése

Innen letöltöd a .deb csomagot, és mehet a telepítés. http://www.frostwire.com/?id=downloads

Deluge

A deluge pythonban íródott torrent kliens, gnome és xface alá. Gyakorlatilag minden megvan benne ami kell.

Telepítése

sudo apt-get install deluge-torrent

Bittornado

A bittornado is funkciókban gazdag kliens (bár itthon nem annyira elterjedt mint külföldön). Elég jól kezeli a nagy adatforgalmat is, amit egyszerre több ügyfél generál a szerver felé. A Bittornado már egy következő generációs kliens. Akkor válaszd ezt, ha csak limitált sávszélességel rendelkezel, vagy kontrollálni szeretnéd a torrentjeidet.

Telepítése

sudo apt-get install bittornado bittornado-giu

Egyéb torrent kliensek:

  • Ctorrent
  • Rtorrent
  • Tribler
  • Linkage
  • Clutch
  • Torrentflux



Forrás: http://www.ubuntugeek.com/list-of-bittorrent-clients-available-in-ubuntu.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése