2009. január 14., szerda

Discwrapper-CD/DVD borító készítő és cimkéző alkalmazás Opensuse alá

A discwrapper egy egyszerű kis alkalmazás, amellyel cd és dvd borítókat és cimkéket készíthetsz. Nagyon könnyű telepíteni és használni is.

DiscWrapper telepítése

Egy klikkes telepítéssel: http://packman.links2linux.org/install/discwrapper
Ez működik az opensuse 11.1/11.0 és 10.03 alatt működik. Ha rákattintasz akkor letöltődik a YMP fájl és automatikusan elindul a Yast csomagkezelő. Hozzáadja a szükséges tárolókat, letölti és telepíti a discwrappert a szükséges függőségekkel együtt. Klikk a tovább gombra a telepítő ablakban majd ismét. Hozzáadódnak a tárolók és végbemegy a telepítés. Zárd be az ablakot a telepítés végén.




Discwrapper használata

Alkalmazások/Grafika/Képszerkesztés és Borító tervezés Klikk a programra az indításhoz.



Ha elindult a program, akkor kattints az új-ra és válaszd ki a lemez típusát és válassz az elérhető sablonok közül. Így készíthetsz borítót vagy cimkét. A jobb oldali ablakban a szöveg szerkeszthető (dupla klikkel) , így további cimkéket is hozzáadhatsz a jobb klikkes menüből. Találsz két fület is az ablak alján. Az egyik a lemezborítónak, a másik a lemeznek.



Bármikor hozzáadhatsz cimkéket, képeket vagy listákat jobb klikkes menüvel.



Lehetőséged van változtatni a beállításokon is. Ahogyan látható, nagyon kevés menüpont van, és csak arra kell koncentrálnod amire tervezték programot.


Forrás: http://www.susegeek.com/general/discwrapper-design-cddvd-covers-and-labels-for-your-personal-discs/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése