2010. július 4., vasárnap

Képek letöltése Facebookról Pick&Zip segítségével

A bejegyzés nem köthető szigorúan egyik operációs rendszerhez sem, azonban hasznosnak találtam ezért lefordítottam.

Amennyiben szeretnéd letölteni a saját vagy ismerőseid képeit akkor nagy segítségedre lesz ez a kis alkalmazás. A Pick&Zip lesz az amivel a művelet elvégezhető.

Először az alábbi linkre kattintva be kell jelentkezni Facebook fiókodba.
http://www.picknzip.com/

Kattints a lent található Facebook gombra.



A programnak hozzá kell férnie a fiókodhoz amit meg is kérdez tőled. Elkéri az e-mail címed is. Engedélyezd a hozzáférést a programnak.



Ha nem akarod kiadni az e-mail címed akkor kattints az anonymus adress-re.



Betöltődik a Pick&Zip alkalmazás a böngészőben. Flash-en alapul így előfordulhat hogy engedélyezned kell ha tiltva van a Flash.



Betöltés után válaszd ki egy ismerősöd nevét a bal oldali listáról hogy láthasd a fényképeket. A lista ABC sorrendben van de nem tudsz keresni nevek között. Szerintem így nem is kell.



Megnézheted a feltöltött képeket vagy rögtön az albumokra kattinthatsz. Előfordulhat hogy néhányan olyan biztonsági beállítást adtak meg hogy alkalmazások nem tekinthetik meg a képeiket.



A saját képek elérhetők a "find my pictures" gombra kattintva is.



Képek kiválasztása letöltésre

Ha már kiválasztottál egy szimpatikus képet letöltésre a Pick&Zip oldalon keresztül, akkor a képen fogsz látni egy plusz jelet és mellette egy nyilat. A pluszra kattintva egy letöltési sorba pakolod a képet így minden képet egyszerre tölthetsz le. Amennyiben csak az a bizonyos kép kell akkor pedig kattints a nyílra.



Az albumok fülre kattintva az egész mappát letöltheted. Van lehetőség böngészni is az album képei között csak az album közepére kell kattintani. Így egyenkét tudod kiválasztani a képeket.



Kiválasztott képek letöltése

Miután minden képet kiválasztottál amit szeretnél letölteni, kattints a Review and download fülre az oldal tetején.



Válaszd ki hogy pdf-ben vagy zip tömörített állományban szeretnéd-e letölteni a képeket.



A Save gombra kattintva pedig megindul a letöltés. Ez eltarthat egy darabig és persze függ a letöltött képek számától illetve az internet sebességétől.



Ha zip fájlba töltöd le a képeket akkor hagyományos jpg kiterjesztéssel találhatod meg azokat. A fényképen található metaadatok a letöltötteken nem lesznek elérhetők.



Pdf esetében egy kép egy oldalt fog kitenni. Érdekes módon a pdf-ben lévő képek rosszabb minőségűek voltak mint az elvárható lett volna. Tehát érdemesebb a zip fájlt választani letöltéshez.



Forrás: http://www.howtogeek.com/howto/20963/download-pictures-from-your-facebook-account-with-pickzip/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése