2013. február 16., szombat

Oktató programok 1- Childsplay

Az elkövetkező néhány bejegyzést az oktató programok bemutatásának szeretném szentelni. Szerencsére linux alatt az ilyen programokból van bőven, azonban nem túl sok szó esett eddig róla. Legalábbis ebben a blogban nem.

Az első bemutatásra kerülő program a Childsplay ami egyértelműen a kicsiket célozza meg. A kezdő oldalon meg kell adni egy tetszőleges felhasználónevet.
Belépve a főmenübe vidám színek és menü fogad minket.Úgy gondolom a menü nem túl bonyolult, a kinézete nekem memória kártyákra hajaz. Ha fölévisszük egy "kártya" főlé az egeret, akkor rövid leírást kaphatunk az adott feladatról. Mert hogy ezek játékos formába öntött fejlesztő feladatok. 





Találhatunk itt klasszikus memória játékot, ahol a nehézségi fokok külön kiválaszthatók, sőt választható betű vagy szám a feladatok között. Még a "gyíkos" feladatok közé tartozik a megfelelő hangok eltalálása. 




Következő jópofa játék a reflexeinket veszi célba. Egy akváriumban úszkáló halakat és egyéb vízi állatokat kell kilőni az egérrel. Szerencsére semmi véres dologról nincs szó, csak az egérmutatót az állat főlé helyezve lehet kattintással eltüntetni.   


 Jelen feladatnál a gombokra nyomva egyforma hangokat kell eltalálni. Talán nem lesz nehéz.

Klasszikus memória játékból többféle is van, ez az egyik. 


 

Fejleszthető a térlátás és a logika a következő kirakóval. Itt is színes jópofa képeket kapunk feladatul. 


Ez a hangfelismerő játék megmosolyogtatott. Elindítva különbőző hang effekteket hallunk és a látható figurák közül kell rákattintani a megfelelőre. 


Klasszikus biliárd, úgy gondolom túl sok magyarázatot nem igényel. 


Ezzel a játékkal még gyerekkoromban Commodore 64-es gépen találkoztam. A lényeg, hogy nem szabad beengedni a kapuba a labdát. Vezérelni a csúszkát a P és L gombokkal lehet. 


Végül de nem utolsósorban a Pacman. Itt az előre megadott szót kell "megenni" a megfelelő sorrendben elkapott betűkkel. Nagyon szórakoztató volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése