2017. augusztus 10., csütörtök

Mit tud rólad a böngésző?



Ma véletlenül rátaláltam erre az oldalra, és nem tudtam visszafogni magam, hogy meg ne osszam az olvasókkal. Ez az oldal megmutatja mit tud rólad a böngésző. Megjeleníti az oprendszer típusát, a böngésző verzióját, a bejelentkezett fiókokat, a hálózati jellemzőidet és még sok mást. 

Mit tud a rendszeremről?


Az oldal nem mutat 100%-os pontos részleteket, de jól rávilágít olyan részletekre, amik közel állnak a 95%-hoz. Ez nem egy hacker weboldal. 
A következő részleteket mutatja meg:

Helyszín: A Google Geolocation API-t használja a helymeghatározáshoz. Ahogyan említettem, ez sem teljesen pontos, de nagyon közel áll a valósághoz. 

Szoftver: Az operációs rendszer részleteit mutatja meg, hogy pl. Windowst vagy Linuxot használsz vagy más rendszert, böngésző jellemzői, böngésző pluginok, stb. 

Hardver: Kijelzi a számítógép jellemzőit, mint pl. a processzor típusát, a monitor felbontását, monitor gyártóját, az akku státuszát.

IP cím: Megmutatja a lokális és a publikus IP címedet, valamint a korábban meglátogatott webhelyek URL-jét. Megjeleníti a hálózat letöltési sebességét is. 

Social media: Megmutatja, hogy bejelentkeztél-e valamilyen közösségi oldalra, pl. facebook, Twitter.

Network scan: Megjeleníti a hálózatba csatlakoztatott eszközök listáját

Az oldal nem csak az adatokat mutatja be, hanem felhívja a figyelmet arra is mi szükséges a részletek elrejtéséhez. 

Ha szeretnéd megtudni mit mutat meg rólad a böngésződ, akkor kattints a linkre:


Forrás:
https://www.ostechnix.com/website-reveals-every-browser-knows/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése