2017. december 4., hétfő

Inboxer - Nem hivatalos Google inbox alkalmazás



Kétség sem fér ahhoz, hogy a legnépszerűbb és legszélesebb körben használt e-mail szolgáltatást a Google adja. A felhasználók elérhetik a Gmailt weben, mobilos alkalmazásokon keresztül Android vagy iOS rendszeren, vagy harmadik féltől származó programokon át. Az egyik ilyen program az Inboxer. Ez egy ingyenes és nyílt forráskódú Google asztali kliens az Electrontól. Ha ezt használod, akkor ugyanúgy el tudod érni a bejövő postafiókot, mint weben vagy mobilos kliensen. Az alkalmazás hasonlít a hivatalos Google Inbox webes verziója, így nem fogsz nagy különbséget észrevenni. 

Az Inboxer egy több platformos alkalmazás, használhatod linux és Mac OS alatt. A fejlesztő azt tervezi, hogy hamarosan kiadja a Windows-os verziót is. Több Gmail fiókot is integrálhatunk. A program támogatja a Gmail billentyűparancsokat. Tartalmaz néhány saját billentyűparancsot. A teljes lista elérhető itt. 

 

Inboxer telepítése


A telepítése nem bonyolult, csak le kell tölteni, futtathatóvá tenni és használni. Elérhető .deb formában is, így a Debian verziókban telepíthető. 
A legújabb csomag letölthető a kiadási oldalról: https://github.com/denysdovhan/inboxer/releases/tag/v0.4.1
Letöltés után kapsz egy .appimage fájlt. Navigálj el a letöltés helyéhez, és tedd futtathatóvá. 

$ chmod+x inboxer-0.4.0-x86_64.appimage

Futtasd a terminálban az alábbi paranccsal 

$ ./inboxer-0.4.0-x86_64.appimage

Ha deb csomagot töltöttél le, akkor pedig így telepítsd

$ sudo dpkg -i inboxer-0.4.0-x86_64.deb

$ sudo apt-get - f install

Használat


Amikor először elindítod az AppImage fájlt, akkor a rendszer megkérdezi, hogy hozzá szeretnéd-e adni az indító ikont az alkalmazás menühöz. Tehát kattints igennel, ha hozzáadod, és nemmel, ha nem. Amennyiben a nemet választod, akkor viszont minden egyes alkalommal a terminálból kell elindítanod a programot. 



Üss entert, és jelentkezz be a Gmail-es fiókodba. 


A következő egy kis bemutató, a nyilakkal haladhatsz előre. 



Végre megérkeztél a Gmail fiókodba. 




Innen már olvashatod, szerkesztheted, törölheted a leveleidet. A jobb alsó sarokban található a piros ikon, amivel új leveleket írhatsz. 

Az látható, hogy a felépítése hasonló a Gmail webes verziójához, tehát nem fog gondot okozni a használata még akkor sem, ha valaki először látja. Az Inboxer erősen fejlesztés alatt áll, így újabb funkciók is bekerülhetnek a későbbiekben. Ez azt is jelenti, hogy bugokkal is találkozhatsz. 
Az alkalmazás a Google-től teljes mértékben független, így mindenki saját felelősségére használja. 
Forrás: 
https://www.ostechnix.com/inboxer-unofficial-google-inbox-desktop-client/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése